DESIGNWORKS
       
     
IMG_8879.jpg
       
     
IMG_9092.jpg
       
     
IMG_8969.jpg
       
     
IMG_8965-Edit.jpg
       
     
IMG_8983.jpg
       
     
IMG_9032.jpg
       
     
IMG_8870.jpg
       
     
DESIGNWORKS
       
     
DESIGNWORKS

The DesignWorks headquarters highlights the company’s co-working method as the expansive space within the mid-century bow-truss building allows for active engagement at all levels. The design intent was to create opportunities for interaction starting with the product development all the way to the retail experience.

A major design ambition was to break apart the program into different volumes and scale them in a manner that is subservient to existing the bow trusses. This approach yields variety of interstitial spaces for interaction and gathering. All private and service functions are defined by the volumes clad in steel while the semi-private volumes are clad in the red oak plywood panels. Enclosed spaces have moments of large glazed openings, to bring in light and create a connection between all facets of the DesignWorks team. The cafe area is defined by large wood trellis which create an intimately scaled zone for people to interact during their break or for informal meetings.

The architecture and design utilizes an honest and raw material palette with refined details illustrating the strong branding features of DesignWorks. The casework, comprised of blackened steel and red oak plywood, is designed for adaptation, product evolution and spatial flexibility with their minimalist design, ease of movement and ability to nest under one another. A wall of reclaimed windows allow visual connection from the conference room to the main office space.



IMG_8879.jpg
       
     
IMG_9092.jpg
       
     
IMG_8969.jpg
       
     
IMG_8965-Edit.jpg
       
     
IMG_8983.jpg
       
     
IMG_9032.jpg
       
     
IMG_8870.jpg