BASTION
       
     
interior 02.jpg
       
     
interior 03.jpg
       
     
BASTION
       
     
BASTION

Bastion resides in an industrial building on the outskirts of the Wedgewood Houston neighborhood. It is not the watering hole that takes the spotlight, but instead is the understated one that locals and curious travelers flock to for the best nachos in town, craft cocktails, and an opportunity to dine with one of Nashville’s greatest chefs.

The charge of our client was to transform the raw space with simple and cost effective materials to create two distinctly intimate spaces - one for beverages and one for dining. The bar space is bright and open with plenty of room for ring toss and pac-man. The area is flanked by undulating plywood bench seats that surround an open zinc bar that highlights the mixologist’s tools.

The dining on the other hand is hidden from the general public’s view via an oversized sliding door. As you enter the dark hallway, five always-occupied bar stools are to your left within the “dash” as patrons wait for the next dinner seating to occur. The four tables of the dining room all orient themselves towards the open kitchen that is contained within a large arched brass countertop similar to a sushi counter so that guests can observe the entire food preparation process and interact with the chefs throughout the meal.


interior 02.jpg
       
     
interior 03.jpg